Skip to content
Raymarine tillkännages som Marin Elektronik Partner till BENETEAU Oceanis segelbåtar för 2023 och framåt

Press release -

Raymarine tillkännages som Marin Elektronik Partner till BENETEAU Oceanis segelbåtar för 2023 och framåt

Samarbetet mellan de två branschledarna ger en prisbelönt prestanda, tillförlitlighet och mängder med funktioner och stöd till seglare på 30–60 fots-marknaden

CANNES, Frankrike – 7th september 2022 – Raymarine och Groupe Beneteau har idag tillkännagett ett partnerskap för att leverera Raymarines prisbelönta Axiom-kartplottrar och navigationsutrustning till BENETEAU Oceanis segelbåtar. I detta nya samarbete ska Raymarines instrument monteras som standard på hela Oceanis-serien, som har valts ut speciellt för sin beprövade tillförlitlighet.

Raymarine har en långvarig relation med Groupe Beneteau och är en befintlig föredragen leverantör till segelbåtstillverkarens varumärken Jeanneau, Lagoon och Excess. Raymarines tidigare prestationer när det gäller att tillhandahålla en tillförlitlig och hög nivå av support och service var också avgörande för att få leverera till Oceanis-serien.

Oceanis erbjuder bekväma, säkra och effektiva segelbåtar med stabila skrov, genomtänkt design och förenklad manöverbarhet. Med åtta eleganta modeller från 30 till 60 fot att välja mellan, har seglare oändliga möjligheter till kustnära segling och långa kryssningar innan de njuter av tiden vid kajen eller förtöjda. Det välkända och erkända varumärket Oceanis Yachts kompletteras perfekt av Raymarine-produkternas välkända användarvänlighet, robusta design och ständiga innovation. Från att plotta ut nästa rutt till de senaste informationsdisplayerna, får Oceanis-ägare möjligheten att utforska, planera och navigera med lätthet.

”Som ledande innovatörer inom marinelektronik i över 80 år ger våra produkter seglare runt om i världen tryggheten i att veta att deras utrustning har konstruerats på ett robust sätt och att de har stödet från ett globalt nätverk bakom sig”, säger Gregoire Outters, VP och General Manager för Raymarine. ”Vi har en utmärkt relation med Groupe Beneteau och levererar redan flera av deras andra varumärken inom både motor och segel. Vi är mycket glada över att stärka vårt engagemang för seglare med vårt senaste partnerskap.”

”Jag är mycket glad över att tillkännage detta partnerskap och uppskattar särskilt den goda relation vi har haft med Raymarine i åratal. Vi kan alltid lita på deras produkter och har ett stort förtroende för deras stöd runt om i världen”, bekräftar Yann Masselot, Brand Director på Beneteau.

Som den godkända leverantören ska Raymarines produkter som standard installeras på alla Oceanis-båtar från 2023 och framåt. NYA Oceanis Yacht 60 lanseras på Cannes Yachting Festival, som hålls 6–11 september 2022

Läs mer om Raymarines produktsortiment för segling på https://www.raymarine.se/view/blog/news/details/beneteau-partnership.html

###

Mediakontakt:

Alexia Fountain

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

a.fountain@saltwater-stone.com

Presskontakt:

Luc Joëssel

Tfn + 33 6 61 92 78 58

l.joessel@beneteau.fr

Related links


Om Raymarine

Raymarine, ett företag inom Teledyne FLIR, tillverkar högpresterande marinelektronik för fritidsbåtar och lätta kommersiella fartyg. Raymarine, med sin 80 år långa erfarenhet av marin navigationsteknik, är idag en välkänd utvecklare av robust utformade produkter som är tillförlitliga och lätta att använda. Vårt innovationsarbete pågår ständigt för att leverera sensorer och intelligenta navigationssystem som är bäst i klassen, och båtfolkets tid till sjöss blir säkrare och roligare. Vårt utbud av marin elektronik finns tillgängligt via ett globalt nätverk av återförsäljare och distributörer. Mer information finns på www.raymarine.com.

Om BENETEAU

Koncernens historiska varumärke, BENETEAU, har varit en pionjär för fritidsbåtar ändå sedan starten. Med världsledande sortiment och ikoniska produkter erbjuder nästan 35 modeller mångsidiga, högpresterande funktioner.

Med en enda idé i åtanke: att förnya både när det gäller båtar och processer för att göra det möjligt för så många människor som möjligt att förverkliga sina drömmar, vilket gör avantgardet tillgängligt.

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone