Skip to content
Het nieuwe YachtSense-ecosysteem  biedt een Smart Home-ervaring op het water
Het nieuwe YachtSense-ecosysteem biedt een Smart Home-ervaring op het water

Press release -

Raymarine onthult bewakings- en besturingsoplossing op afstand voor schepen

Fareham, Verenigd Koninkrijk. 16 februari 2022 - Vandaag heeft Raymarine zijn YachtSense®-ecosysteem onthuld, een bewakingsoplossing op afstand en aan boord waarmee schippers hun Raymarine-apparatuur en -vaartuigsystemen moeiteloos vanaf hun mobiele apparaat kunnen bedienen. Het YachtSense-ecosysteem begint met de nieuwe mobiele Raymarine-app, een digitale hulp voor Raymarine-eigenaren die eenvoudige integratiemogelijkheden aan boord en er buiten biedt. De nieuwe YachtSense Link-maritieme mobiele router maakt het YachtSense ecosysteem mogelijk. YachtSense Link is een innovatief apparaat dat is ontworpen om schippers verbonden te houden via 4G/LTE-breedband, lokale wifi-netwerken en naadloze integratie met Raymarine-apparaten. Met de Raymarine-app en YachtSense Link kunnen schippers onderweg kritieke systemen aan boord bewaken, elektrische apparaten bedienen en synchroniseren met Raymarine-navigatiesystemen.

De nieuwe Raymarine mobiele app

De Raymarine-app voor iOS- en Android-apparaten is het centrale punt voor integratie met het YachtSense-ecosysteem en de Axiom®-displays en fungeert daarmee als verbindingspartner voor Raymarine-bezitters. Met de mobiele Raymarine-app kunnen schippers eenvoudig nieuwe apparaten aan boord verbinden, hun scheepsprofiel instellen en wijzigen, en een back-up maken van waypoints en andere gegevens en deze overdragen. Met de mobiele Raymarine-app kunnen schippers ook instrumenten en NMEA2000-sensoren bewaken, waarschuwingen ontvangen en motortelemetrie bekijken vanaf hun telefoon of tablet. De mobiele Raymarine-app verandert een mobiel apparaat ook in een volledig functioneel Axiom-station op afstand, zodat gebruikers overal aan boord kaartplotters kunnen streamen en bedienen.

De mobiele Raymarine-app biedt een Raymarine Premium-abonnement waarmee schippers hun schip vanuit huis kunnen volgen en een geofence met hoge resolutie rond hun schip kunnen instellen. Met de Raymarine Premium geofence kunnen schippers de locatie van het schip op afstand volgen en waarschuwingen ontvangen wanneer het schip buiten een gedefinieerde geofence-cirkel komt. Dit geeft extra gemoedsrust.

YachtSense Link maritieme router

YachtSense Link is een gemariniseerde maritieme mobiele router, uitgerust met Raynet Ethernet-poorten, mobiele breedbandconnectiviteit, wifi aan boord en digitale laagspanningsschakel-/bewakingskanalen. Met YachtSense Link kunnen schippers Raymarine Axiom-displays, mobiele apparaten en andere draadloze apparaten zoals smart-tv's verbinden met wifi in de lokale jachthaven en een uniform wifi-netwerk aan boord creëren. YachtSense Links houdt schippers altijd verbonden met 4G (LTE)-connectiviteit. YachtSense Link ondersteunt dubbele simkaarten en zorgt voor naadloze connectiviteit tussen twee mobiele netwerken wanneer u internationaal reist. Bovendien integreert YachtSense Link met de mobiele Raymarine-app om schippers volledige toegang te geven tot hun Raymarine-netwerk en -apparatuur, op elk mobiel apparaat.

YachtSense digitaal besturingssysteem

Het YachtSense-ecosysteem levert geavanceerde smart home mobiele connectiviteit aan Raymarine's bekroonde YachtSense digitale besturingssysteem. Met YachtSense Link en YachtSense Digital Control kunnen schippers meerdere elektrische apparaten op afstand bedienen en bewaken. Activeer lenspompen, regel verlichting, controleer tanks en brandstofniveaus; het is allemaal mogelijk met de mobiele Raymarine-app en het YachtSense-ecosysteem.

“Ons YachtSense-ecosysteem biedt elke schipper een geconnecteerde vaaroplossing”, aldus Gregoire Outters, VP en General Manager van Raymarine. “Onze Axiom-eigenaren kunnen profiteren van de nieuwe Raymarine-app en met de YachtSense Link-router zijn ze op afstand verbonden met hun scheepsbewaking. En voor onze OEM-scheepsbouwpartners is het YachtSense-ecosysteem een uitgebreide en op maat gemaakte digitale besturingsoplossing, die nieuwe scheepseigenaren naadloze controle en monitoring aan boord en daarbuiten biedt.”

De mobiele Raymarine-app is beschikbaar als gratis download in de iOS- en Google Play Store. De nieuwe YachtSense Link maritieme mobiele router is nu beschikbaar voor € 1.295. Voor gebruikers van YachtSense Link is er een gratis proefperiode van zes maanden voor Raymarine Premium-bewaking op afstand beschikbaar. Na de proefperiode kost een Raymarine Premium-abonnement €18 per maand, € 95 voor zes maanden of € 175 per jaar.

Meer informatie over YachtSense-ecosysteem vindt u op www.raymarine.com/yachtsense . Afbeeldingen in hoge resolutie kunnen worden gedownload op https://raymarine.canto.global/v/YachtSenseEcosystem

Contactpersoon voor de media:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Topics


Over Raymarine

Raymarine, een bedrijf van Teledyne FLIR, maakt hoogwaardige maritieme elektronica voor de recreatieve scheepsvaart en lichte commerciële maritieme markten. Met een staat van dienst van meer dan 80 jaar op het gebied van maritieme technologie staan Raymarine-producten vandaag de dag bekend om hun gebruiksgemak, robuuste ontwerp en betrouwbaarheid. We zijn voortdurend aan het innoveren om de beste sensoren en intelligente navigatiesystemen te leveren, waardoor de tijd van de schippers op het water veiliger en leuker is. Ons assortiment maritieme elektronica is verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Ga voor meer informatie naar www.raymarine.com.

Over Teledyne
Teledyne is een toonaangevende leverancier van geavanceerde instrumentatie, digitale beeldvormingsproducten en -software, ruimtevaart- en defensie-elektronica en technische systemen. De activiteiten van Teledyne bevinden zich voornamelijk in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en West- en Noord-Europa. Voor meer informatie kunt u terecht op
www.teledyne.com.

Contacts

Karen Bartlett

Karen Bartlett

PR Account Director PR & Communications +44 (0) 1202 669244 Linkedin

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone