Skip to content
Prestige Yachts, Tekne Yanaştırma Deneyimini Otomatik Hale Getiren ve Basitleştiren Raymarine Docksense Sistemini Kullanan İlk Üretici Oldu
Prestige Yachts, Tekne Yanaştırma Deneyimini Otomatik Hale Getiren ve Basitleştiren Raymarine Docksense Sistemini Kullanan İlk Üretici Oldu

Press release -

FLIR: FLIR, Destekli Yanaştırma Teknolojisini ve İlk Tekne Üreticisi Ortağını Sunar

Prestige Yachts, Tekne Yanaştırma Deneyimini Otomatik Hale Getiren ve Basitleştiren Raymarine Docksense Sistemini Kullanan İlk Üretici Oldu

WILSONVILLE, Ore.,– FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR), eğlence amaçlı teknecilik için denizcilik endüstrisinde bir ilk olan nesne tanıma ve hareket algılama destekli yanaştırma çözümünü, Raymarine DockSense™ destekli yanaştırmayı bugün duyurdu. DockSense sistemi, tekne sahiplerine dar kıç omuzluk yanaştırma manevralarında destek olması için teknenin tahrik ve dümen sistemi aracılığıyla etrafta bulunan görüntülerden elde edilen bilgilerin birleştirilmesi için FLIR yapay görme kamera teknolojisini ve video analizini kullanır. Buna ek olarak FLIR, bir Groupe Beneteau markası olan Prestige Yachts'ın bu teknolojiyi kullanan ilk üretici olacağını duyurdu.

En tecrübeli kaptanlar için bile, tekne yanaştırmak stresli bir deneyim olabilir. Rüzgar ve akıntılar bu işlemi çoğunlukla daha da zorlaştırır ve yanaştırma sırasında yaşanan kazalar yüksek maliyetli tamiratlara veya güvenlik risklerine yol açabilir. DockSense sistemi, tekne çevresinde Virtual Bumper™ alan teknolojisini kullanarak kaptanın tekne kullanma becerilerini artırmak için tasarlanmıştır. Bir kazık veya başka bir tekne gibi bir nesne Virtual Bumper ile karşılaştığında, DockSense o nesneden uzaklaşabilmek için otomatik şekilde düzeltici dümen ve gaz komutları vererek kaptanın tekneyi yanaştırmasına yardım eder.

DockSense, rüzgarın ve akıntıların etkilerini dengelemek için küresel konumlama sistemi (GPS) ve pozisyon pruva referans sistemini (AHRS) kullanarak, herhangi bir sorun veya maliyetli çarpışma yaşanmadan teknenin iskeleye girmesini sağlar. Raymarine Docksense sisteminde, çoklu FLIR yapay görme kameraları, merkezi bir işleme modülü ve Raymarine'in Axiom navigasyon ekranında çalışan DockSense uygulaması bulunmaktadır. Sistem modern kumanda kolu tahrik sistemleri ile entegre olarak destekli dümen ve gaz komutları verir ve kaptanların sorunsuz bir şekilde yanaşmalarına yardım eder.

FLIR Başkanı ve CEO'su Jim Cannon şunları söylüyor: "Raymarine DockSense destekli yanaştırma sistemi, FLIR navigasyonu, makine öğrenimi ve algılama teknolojilerini birleştirerek çözümlere odaklandığımızı somutlaştırıyor". "En önemlisi de, biz bu yenilikleri bir tekneyi yanaştırırken yaşanan stresi ortadan kaldırıp, teknecilik deneyimini teknedeki herkes için daha güvenli ve keyifli bir hale getirerek müşteriler için temel bir zorluğa odaklanan basit bir çözüm için bir araya getirdik."

Groupe Beneteau CEO'su Hervé Gastinel şunları söylüyor: "Amacımız, tüm teknecilik deneyimleri için küresel bir kıstas olmak". Prestige ürün pazarlama yöneticisi Erik Stromberg ise bunu şu sözlerle onaylıyor: "Raymarine DockSense çözümü gelecekteki Prestige sahiplerine emniyetli bir şekilde yanaşma güveni verecektir ve aynı zamanda teknecilik deneyimini basitleştirme ve tekneciliği daha büyük bir kitle için erişilebilir kılma vizyonumuz ile aynı eksendedir".

Ayrıca DockSense, 2019'un Şubat ayında Miami Boat Show'da bir Prestige 460 motorlu yat üzerinde de gösterilecektir.

Daha fazla bilgi almak için, http://www.raymarine.com/docksense adresini ziyaret edin.

FLIR Medya İletişimi

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Prestige Basın İletişim

Elise Vinet

+33670643397

e.vinet@jeanneau.fr

Topics


FLIR Systems Hakkında

1978 yılında kurulmuş ve merkezi Oregon eyaletinin Wilsonville şehrinde olan FLIR Systems, algılamayı geliştirip farkındalığı artırarak hayat kurtarma, üretkenliği iyileştirme ve çevreyi koruma faaliyetlerine yardımcı olan sensör sistemlerinin üretiminde bir dünya lideridir. Yaklaşık 3.500 çalışanıyla FLIR'in hedefi, termal görüntüleme ve benzeri teknolojilerden yararlanarak güvenlik ve gözetim, çevrenin ve ortam koşullarının izlenmesi, açık hava etkinlikleri, yapay görme, navigasyon ve gelişmiş tehdit algılama alanlarında yenilikçi ve akıllı çözümler sunan "The World's Sixth Sense" konumundaki bir kuruluş haline gelmektir. Daha fazla bilgi için lütfen http://www.flir.com adresini ziyaret edin ve @flir hesabını takip edin.

Prestige Hakkında

Büyük bir uluslararası marka olan PRESTIGE, kendini fazlasıyla zorlayıcı olan lüks motorlu yatlar pazarında konumlandırmıştır. Fransa'nın Vendée şehrinde üretilen ve denizi seven yatçılar tarafından geliştirilen PRESTIGE® yatları, Fransız deniz mühendisliğinin incisidir. PRESTIGE, Garroni Studio ile birlikte boyları 40 ila 75 fit arasında olan en yaşanabilir yatları tasarlamaktadır. Hem FLYBRIDGE hem de SPORT serileri modern, gelişmiş tasarımlı ve akıllı motorlu yatlar sunmaktadır. Marka, dünya çapında durmaksızın büyüyen profesyonel bayi ağına güvenmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen http://www.prestige-yachts.com adresini ziyaret edin 

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone