Skip to content
DockSense Control, Raymarine ve Emerson Ortaklığıyla Piyasa Sunuldu

Press release -

DockSense Control, Raymarine ve Emerson Ortaklığıyla Piyasa Sunuldu

Eğlence amaçlı denizcilik sektörünün ilk akıllı nesne tanıma ve hareket algılama destekli yanaşma çözümü artık tekne yapımcıları ve teknik montajcılar için de mevcut.

Bir tekneyi özellikle rüzgarlı havada ve akıntıda yanaştırmak en deneyimli kaptanlar için bile stresli bir deneyim olabilir. Aksaklıkların sonuçları hafif utanç verici olabildiği gibi aşırı büyük masraflara da yol açabilir.

Raymarine, teknenin rahatlatıcı ve eğlenceli olması gerektiğinin farkındadır. İşte bu yüzden mühendisleri yaklaşık dört yıl süren sıkı bir çalışmayla, bir tekneyi yanaştırmanın getirdiği stresi ortadan kaldırabilecek teknolojileri geliştirip birleştirdi. Tüm bunları yaparken huzuru arttırıp tekne sahiplerinin değerli yatırımlarını da korudular.

İlk olarak 2019 yılında Düsseldorf ve Miami International Boat Show fuarında prototip şeklinde sergilenen Raymarine DockSense™ Control teknolojisi, yanaşma sorunlarını önlemek için tasarlandı ve bir kaptanın tekne kullanma becerilerini arttırmadaki etkisi de kanıtlandı. Sistem bir dizi Teledyne FLIR stereoskopik kamera kullanarak teknenin etrafında sanal bir tampon bölgesi kuruyor ve izleyip ve resmedebiliyor. Çok işlevli Raymarine Axiom® ekranda görsel olarak yansıtılan DockSense Control, direkleri, rıhtım kenarlarını ve diğer tekneleri çevreye girmeye başladıklarında doğru şekilde algılar.

DockSense Control, teknenin algılanan bir cisimle çarpışmasını önler ve tekneyi manevra kolu aracılığıyla kaptanın yönlendirdiği yönde hareket ettirir; rüzgar ve dalgaların etkilerini eşzamanlı olarak telafi eder. Sistem hiçbir komut olmadan tekneyi bulunduğu konumda tutarak yanaşmanın stresini kaldırır. Artık bağlamak için acele etmeye gerek yoktur. Stereo görüntü sistemi, teknenin etrafındaki nesnelerin net bir haritasını verir ve dümendeyken kör noktalarda ne olduğunu görmeye olanak sağlar.

Artık tekne üreticilerinin kullanımına sunulan Raymarine DockSense Control, tekne içi düz şaft ve bow pervanesi yürütme sistemi uygulamaları için çeşitli rafine teknolojiler kullanır. Bunlar arasında küresel konumlandırma sistemi (GPS) izleme, rüzgar ve akıntıların etkilerini telafi etmek için pozisyon algılama sistemi (AHRS) pozisyon algılama teknolojisi, çoklu Teledyne FLIR makine görüntü kameraları ve bir merkezi işlem modülü bulunmaktadır. Raymarine Axiom® çok işlevli ekranlara ve Emerson AVENTICSTM Marex 3D manevra kolu sistemine sahip DockSense™ Control arayüzleri, kaptanların sorunsuz bir yanaşma yapmalarına yardımcı olur.

Teledyne FLIR'in Raymarine marka Genel Müdürü Gregoire Outters, “Bu, tekneciler için heyecan verici bir adım” diyor. “Zorlukların üstesinden taviz vermeden gelerek yıllarca süren gelişim, test ve geliştirme sonrasında Raymarine DockSense Control'ün eğlence amaçlı deniz endüstrisinde de kullanılabileceğini bildirmekten dolayı çok heyecanlıyız. DockSense Control, teknede en yaygın sorun ve hayal kırıklığı kaynaklarından birine güzel bir şekilde tasarlanmış bir çözüm sunar ve Raymarine’in genel tekne deneyimini iyileştirme misyonunu açıkça temsil eder.”

Emerson Automation Solutions İş Geliştirme Müdürü Steffen Kauth, "Emerson uzun zamandır tekne manevralarını daha güvenli ve daha kolay hale getirmeye kendini adamıştır" dedi. "Aventics™ Marex 3D manevra kolu sistemiyle bu yolda büyük bir adım attık, ana ve yardımcı tahriklerin manevrada büyük bir doğrulukla, kolay bir şekilde tek elle çalışmasını sağladık. Dinamik konumlandırma ise bir başka dönüm noktasıydı. Raymarine Docksense™ ile tekne kullanımında yeni bir rahatlık düzeyine ulaşıldı; kolay manevra ve destekli yanaşma benzersiz bir kullanıcı deneyimi ile birleştirildi.”

DockSense Control sayesinde, tekne üreticileri müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için artık Raymarine destekli yanaşma sistemlerinin iki farklı seçeneğine sahip olacak. Geçen yıl piyasaya sürülen DockSense Alert çok çeşitli teknelerle uyumludur ve Raymarine destekli yanaşma teknolojilerinin çoğunu kullanır. Teknenin çevresinde kullanıcı tarafından tanımlanmış Virtual Bumper bölgesine giren cisimlerin teknenin itme sistemiyle entegre olmadığı durumlarda sesli ve görsel uyarıları içerir.

Bu arada DockSense Control tekne içi/bow pervanesi itici güç sistemleriyle tam entegrasyon sağlar ve teknenin engellerle temas etmesini önlemek için kaptanın gaz ve dümen girişlerini devre dışı bırakır.

Raymarine DockSense kontrol hakkında daha fazla bilgi almak isteyen tekne yapımcıları Raymarine satış temsilcileriyle görüşebilir ya da web sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirler.


Daha fazla bilgi için https://www.raymarine.com/assisted-docking/docksense-control.html#adresini ziyaret edin.

###

Medya bağlantısı:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links


Raymarine Hakkında

Teledyne FLIR'in bir işletmesi olan Raymarine, gezi tekneleri ve hafif ticari deniz pazarları için yüksek performanslı deniz elektronik cihazları üretmektedir. Seksen yılı aşan deniz navigasyon teknolojisi geçmişine sahip Raymarine ürünleri, günümüzde kullanım kolaylığı, sağlam tasarım ve güvenilirlikleriyle tanınır. Teknecilerin suda geçirdikleri zamanı daha güvenli ve daha eğlenceli hale getiren, sınıfının en iyisi sensör ve akıllı navigasyon sistemlerini sunmak için durmadan yenilikler yapıyoruz. Denizcilik elektronik cihazlarımız tüm dünyaya yayılmış satıcı ve dağıtıcı ağından temin edilebilir. Daha fazla bilgi için www.raymarine.com adresini ziyaret edin.

EMERSON Hakkında

Merkezi St. Louis, Missouri (USA) olan Emerson (NYSE: EMR), sanayi, ticaret ve konut pazarlarındaki müşterilere yenilikçi çözümler sunan küresel bir teknoloji ve mühendislik şirketidir. Emerson Automation Solutions işletmemiz; proses, hibrit ve bağımsız imalatçıların üretimi en üst düzeye çıkarmasına, enerji ve işletim maliyetlerini optimize edip personeli ve çevreyi korumalarına da yardımcı olur. Emerson Commercial & Residential Solutions işletmemiz insanların rahatlığını ve sağlığını sağlamaya, gıda kalitesini ve güvenliğini korumaya, enerji verimliliğini artırmaya ve sürdürülebilir altyapı oluşturmaya yardımcı olur. Daha fazla bilgi için Emerson.com adresini ziyaret edin.

Contacts

Karen Bartlett

Karen Bartlett

PR Account Director PR & Communications +44 (0) 1202 669244 Linkedin

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone