Skip to content
Tideman Boats' seneste pilotbåd er beregnet til et aktivt arbejdsliv med P&O Maritime Logistics i Mozambique, der er udstyret med en mængde avanceret elektronik fra Raymarine
Tideman Boats' seneste pilotbåd er beregnet til et aktivt arbejdsliv med P&O Maritime Logistics i Mozambique, der er udstyret med en mængde avanceret elektronik fra Raymarine

News -

EN AVANCERET ELEKTRONIKPAKKE FRA RAYMARINE TIL P&O'S "UFORGÆNGELIGE" NYE PILOTBÅD

Tideman Boats' seneste pilotbåd er beregnet til et aktivt arbejdsliv med P&O Maritime Logistics i Mozambique, der er udstyret med en mængde avanceret elektronik fra Raymarine

Offshore-supportfartøjer har et udfordrende liv, og ingen mere end de pilotbåde, der transporterer besætningerne mellem skib og kyst. De sejler ved høje hastigheder ofte i oprørt hav, samtidig forventes disse fartøjer at kombinere en enestående sikkerhedsstandard med lige så markante niveauer af strukturel styrke og sejladskomfort.

Med en flåde på omkring 400 både, leaser den respekterede internationale leverandør af marine løsninger, P&O Maritime Logistics, støtteskibe til kunder inden for offshore energi-, lasttransport- og havneservicesektorerne. En vigtig bidragsyder til P&O Maritimes succes er det hollandske bådbygningsselskab Tideman Boats, som har leveret flere både til P&O Maritime gennem de senere år.

Optimal opmærksomhed under vanskelige omstændigheder 

P&O Maritimes flåde er netop blevet udviddet med en af Tidemans radikale HDPE-pilotbåde, der er beregnet til offshore-tjeneste døgnet rundt fra en base i Maputo, Mozambique. Den "uforgængelige" pilotbåd vil fungere under meget vanskelige omstændigheder, så avanceret elektronisk udstyr fra Raymarine vil være med helt fremme for at yde forbedret besætningssikkerhed, fejlsikker kommunikation og optimal situationsopmærksomhed, der er nødvendig for sådanne operationer. I hjertet af den nye pilotbåds-elektronik er to Raymarine Axiom touchscreen multifunktions navigationsskærme, en Axiom 12 og en Axiom 9, som er værdsat for deres brugerdefinerbare startskærme drevet af Raymarines LightHouse 3-operativsystem. Den hurtige quad-core processor og indbyggede RealVision 3D ekkolod, der er direkte forbundet til Axiom MFD'erne via en Raymarine RV-300 gennemføringstransducer, giver et forbedret overblik over, hvad der er under og omkring fartøjet.

Global support

Bruno Tideman fra Tideman Boats siger: "De fleste af vores både leveres som standard med udstyr fra Raymarine. "Årsagerne til dette er meget enkle. Vi ved, at hvis vi installerer et Raymarine-produkt, vil det fungere, og vi ved også, at der er stærk global support. 99 % af vores skibe sendes uden for Holland, så de forbliver ikke inden for vores serviceområde. Raymarines internationale supportnetværk betyder, at vi kan stole på deres lokale servicemuligheder, uanset hvor i verden vores både måtte befinde sig. Vi arbejder kun med globale mærker." "Vi vælger altid Axiom-touchskærmene til vores lukkede både," siger Bruno, "mens vi udpeger Raymarine's Element MFD'er til vores åbne både, fordi sidstnævntes trykknap-grænseflade er bedre egnet til applikationer, hvor de konstant udsættes for elementernes indvirkning."

Kollisionsafværgelse

Pilotbåden er også udstyret med Raymarines Quantum 2 CHIRP-radar, en uundværlig navigationshjælp, da dens Doppler-målbehandlingsteknologi hurtigt kan identificere og farvekode bevægelige objekter i travle havområder, hvor der er megen skibstrafik, og derved mindske risikoen for kollision. Besætningens sikkerhed forbedres yderligere med tilstedeværelsen af en Raymarine AIS700 klasse B AIS transceiver om bord, som både modtager AIS-udsendelser fra andre både i nærheden og sender pilotbådens egne identifikations- og situationsdata. Elektronikken fuldendes af to Raymarine Ray53 VHF-radioer, som er Tidemans favorit til at kombinere kompakt størrelse med sikkerhedsfunktioner såsom en indbygget GPS-modtager og Digital Selective Calling-funktioner, der er et centralt element i GMDSS (det globale sikkerhedssystem for søfart). "Fleksibiliteten ved Raymarines produkter og tjenester er meget vigtig for os," konkluderer Bruno. "Uanset hvad en kundes specifikationskrav måtte være, ved vi, at Raymarine's elektronik opfylder disse behov og let kan integreres med systemer om bord, mens deres omfattende globale supportnetværk betyder, at en lokal Raymarine-teknikker, om nødvendigt, kan rekvireres, for at ændre enhver komponent og gøre det hele kompatibelt."

Related links

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone