Skip to content
Raymarine: Livsstil ombord

Blog post -

Raymarine: Livsstil ombord

Raf Aviner, som er en forretningsmann fra Connecticut, er avhengig av elektronikk fra Raymarine og FLIR for å holde familien og MCY 76 Skylounge trygg på vannet

Raf Aviner og familien hans elsker båtlivet. Fra havnen i Connecticut bruker familien Aviner mye tid på å cruise på Long Island Sound, med hyppige turer opp Hudson-elven og langs østkysten til nordre Maine. «Vi bruker mye tid på båten», sier Aviner om sin nåværende båt, en MCY (Monte Carlo Yachts) 76 Skylounge. «Vi seiler mye, fra juni til oktober her i nordøst og hele vinteren på begge sider av Florida-kysten. Selv når vi ikke er på farten, blir båten ofte brukt som flytende leilighet, og jeg bruker den også som kontor».

Aviner gikk over til powerboating for nesten ti år siden og eide på den tiden tre yachter. De to nyeste båtene har vært av MCY-typen: «Opprinnelig var tanken å bruke båten for å komme vekk fra arbeidet, men jeg oppdaget raskt at jeg absolutt elsker å jobbe der – jeg trives om bord,» sier Aviner.

Ønsket om å jobbe fra båten ble viktig under byggingen av hans nåværende 76 Skylounge, den første i sitt slag fra den kjente italienske produsenten. «De to første båtene mine innebar mange kompromisser», sier Aviner. «Jeg var enten i lugaren med en laptop på fanget eller i salongen. Jeg hadde ikke konkret plass for meg selv. Vi ville ha mer plass i salongen. Det å ikke ha en styreposisjon i salongen på den nye 76-foten åpner virkelig ting opp. MCY doblet også plassen på broen på nye 76. Det å lukke det området ga en veldig stor andre salong som kan fungere som et fint, rolig kontor for meg, slik at jeg kan jobbe enda mer komfortabelt og effektivt fra båten.»

Aviner, som ofte fører båten selv, begynte å lete etter teknologi som ville øke oversikten og sikkerheten lenge før 76 Skylounge – bestilt med 1650-HP MAN tvillingdieselmotorer – var ferdig. En komplett suite med den aller nyeste elektronikken fra Raymarine og FLIR var løsningen. Det ga Aviner et premium navigasjon system med toppfunksjonalitet, slik som sjømannen ville ha.

«Jeg var blant annet på utkikk etter et kamerasystem som ville gi meg fugleperspektiv rundt båten, noe som ville vise seg å være nyttig under trang manøvrering», forteller Aviner. «Jeg møtte en Raymarine-representant som hadde informasjon om det nye systemet DockSenseTM Alert. Jeg ble imponert, og vi bestemte oss for å gå videre med det. Jeg er fornøyd med det, og det er et svært godt system som er pålitelig og fungerer bra.»

En undersøkelse som nylig ble utført av Raymarine, viste at over 70 % av erfarne kapteiner rapporterte at de opplevde en viss grad av stress ved dokking. DockSense Alert gir kapteiner som Raf Aviner tryggheten som skal til for å manøvrere fartøyet når sikten er begrenset, for å unngå pinlige eller, enda verre, dyre uhell.

DockSense Alert integreres med båtens multifunksjonsskjermer av typen Raymarine Axiom®for å vise et fugleperspektiv i sanntid for fartøyet og dets nærmeste omgivelser. Raymarines 3D-stereovisjonskameraer leverer livevideo til styreposisjon – eller en hvilken som helst annen kontrollstasjon utstyrt med Axiom-skjerm – og bruker avanserte bevegelsessensorer for å måle nøyaktig avstand mellom båt og eksterne objekter. Systemet leverer også hørbare og visuelle varsler, som på en intelligent måte informerer Aviner eller kapteinen om andre gjenstander ute av syne for navigatør.

«Siden jeg tidligere benyttet et annet elektronikkmerke, var jeg litt nervøs da jeg byttet til Raymarine, men vennene mine i MCY var klare i talen», sier Aviner, som ifølge seg selv elsker teknologi. «Jeg må si at jeg er svært fornøyd med teknologien. Vi synes at systemet Raymarine ClearCruiseTM AR (utvidet virkelighet) er svært nyttig for navigasjon, så vel som FLIR M364C, som bruker både termiske og HD-kameraer i synlig lys til klare bilder under alle lysforhold. Begge disse systemene – i tillegg til DockSense Alert – integreres sømløst med alt annet Raymarine-utstyr og andre systemer om bord og er virkelig banebrytende», fortsetter Aviner. «Jeg ville ha alle de beste og nyeste systemene på denne båten, og Raymarine har virkelig levert.»

På intervjutidspunktet var Aviners båt fremdeles i Mexicogolfen på Floridas vestkyst, og forretningsmannen ventet spent på at den skulle komme til Connecticut. «Den kommer seg hit snart», sier han. «Båten er blitt en stor del av vår families hverdag, og vi savner henne virkelig når vi er borte. Vi er heldige som har vakre farvann og spennende reisemål å utforske her i nordøst, og vi gleder oss veldig til å komme i gang med sommersesongen.»

For mer informasjon om de mange måtene Raymarines produkter og teknologi øker sikkerhet, oversikt og tilfredshet for cruisere, fiskere, sjømenn og redningspersonell, se raymarine.eu.

###

Mediekontakt:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Related content

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone